Julegavene til voksene, kan være et slit. Men, om du har noen som liker vin, ja da er det et stort utvalg på nærmeste Vinmonopol.julegaver til ansatte

En av gjengangerne før jul når man er ute og julehandler, er ” han/hun har jo alt”. Men en forbruksvare som vin eller øl, kan man aldri få nok av. Uansett om man har alt fra før. Her er noen forslag. De dyreste ligger på knappe 500 kroner.

Special Edition 2010.

En av de beste cavaene jeg har drukket, er Torelló Brut Special Edition. En lyst strågul farge. En blomsteraktig duft, melon, modne epler og et hint av sitrus. Vakre små bobler. Smaken er tørr, frisk med nydelig syre. En tett på perfekt, lang ettersmak. Passer til alt fra havet samt kos sammen med ektefelle/kjæreste eller gode venner. En ekte løp og kjøp vin.

Musserende vin.

Torelló Brut 

Palmer Brut Réserve

Den har en fin strågul farge, de riktige små boblene som kiler i nesen. Duften er nydelig av grønne epler og fersken. En tett på perfekt syre og en veldig bra frukt. En vin som anbefales virkelig å legge i handlekurven.

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra

Vinen har en fin lys, gyllen farge. Flotte små bobler som kiler nesen og tungen. Jeg virkelig nyter duften av høstepler og en anelse sitrus. Smaken har de samme eplene som i duften sammen med en anelse sitrus. Godt balansert syre og sødme. Vinene har en god fylde og en lang, behagelig ettersmak.

Siden vi nordmenn elsker Burgund, så er jeg bare nødt til å ha med meg denne cremanten.

Rødvinjulegaver til ansatte

 

Ch. la Nerthe 2007.

Det ironiske er at denne fantastiske vinen er mye billigere i Norge enn i mange andre land. Vinen har en fantastisk mørk rubinrød farge. Duften er som en flott Châteauneuf-du-Pape skal være. Med en rik duft av bær, krydder og sommereng. Smaken har en lett krydret start, så kommer en fantastisk frukt, syre, sødme og en fuktighet som kjeler med ganen. Jeg har ikke noe annet uttrykk enn ”fuktighet”, for det er det det er. Ettersmaken er lang og veldig behagelig. Jeg vil bruke den vilt og lam. Og bare for å nyte en melankolsk aften. Dette er en vin som vil holde i noen år til, men den kan så absolutt nytes nå. Dette er virkelig en løp og kjøp vin. Og dette var vinen som fortalte meg at vin ikke bare er vin.

Hvilken farge og hvilken duft. Vil man bruke en del hundrelapper på vin, så er det denne. Mørkrød farge som blinker som rubiner i glasset. Duften er krydret med frukt og hint av trøffel og tørket frukt. Smaken er så utrolig elegant. Stram, godt anslag, syre som er eksakt som den skal være. Ettersmaken er lang og god. Vinen kan så absolutt drikkes nå, men, den kan også lagres de neste ti, tolv årene. Som sagt, vil du bruke 419 kroner på en vin, så er det denne. Den er rent faktisk verdt vært øre.

 

Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella 2010

 

Bare navnet får munnen til å løpe i vann… eller vin. Som alle Marinella Cameranis viner, så er det her også håndplukkede druer. Rondinella, Molinara og Corvina druer plukkes ved optimal modning. De tørkes deretter i trekar i 5-6 mnd til rundt 60% av druene er fordampet. Etter pressing spontangjæres vinen i brukte fat på 40hl før vinen modnes i tre år i eikefat av ulik størrelse.

 

Fargen er dypt, dypt rød. Mitt kjøkken fyltes med dufter av bær, urter og krydder da jeg åpnet vinen. Det var nesten så man håpet duften aldri ville forsvinne igjen. Smaken var klassisk amarone. Stor og elegant fylde. Fruktig, krydder og urter. En balanse mellom syre og sødme som man kun kan drømme om. En lang ettersmak. Et veldig godt kjøp og jeg er hellig overbevist at denne vinen vil fortsette å utvikle seg de neste fjorten, femten årene. Om jeg hadde vært som Robert Parker, ville denne vinen ligget på topp nitti på hundreskalaen. Virkelig godt kjøp.

 

Marinella Camerani hos Corte Sant’Alda opererer ikke i lavprissegmentet for ripasso og amarone. Og hvorfor skulle hun? Denne vinen er verdt vært eneste øre du betaler for den.

Muga Reserva 2009

Fargen er vakker og dyp rød. Ikke en jeg vil ha på veggen, men veldig gjerne i glasset. Fint speil på glasset og en duft av mørke bær og vinkjeller med et passelig strøk av eikefat. Alt dette er jo vel og bra. Men, det er jo smaken alt kommer an på. Og den lever opp til forventningene. Den første munnfullen føles fyldig og behagelig. Og som i duften, kjenner man de mørke bærene i smaken. En flott balanse mellom syre og sødme. Også er det noe i bakgrunnen av smaksbildet som jeg ikke helt klarer å definere. Krydder kanskje? Uansett er det en varm og behagelig opplevelse. Jeg er sikker på at denne vinen vil fortsette å utvikle seg de neste fem, seks årene. En fantastisk vin til en fantastisk pris. Godt kjøp.

Ch. Musar 2007. 

Først som sist, hvilken fantastisk vin. Med sin dype, varme brunrøde farge, med sin frukt, fiken, dadler og krydder føles den som opplevelse i seg selv. Smaken er fyldig, god syre og sødme. Den oppleves saftig og har en herlig fruktighet. Veldig lang ettersmak. Her behøver jeg ikke en gang å si at det er et veldig godt kjøp. Gleder meg til å smake denne vinen igjen om ni, ti år. Og jeg vil undres om den fortsatt passer fantastisk sammen med vilt og lam.

Hvitvin

Wittmann Westhofener Riesling Trocken.matgaver som firmagaver

En av verdens beste riesling produsenter. Middels til lys strågul farge. En fantastisk duft av sitrus og epler. Smaken er bløt med en virkelig god munnfølelse. En frisk, herlig syre og nydelig frukt. En lang og god avslutning. Drikkes til krabbe, fisk og lyst kjøtt. Personlig så mener jeg denne vinen går veldig bra sammen med Munster ost. Et kjøp som gleder den mest kresne.

Chavy-Chouet Meursault Clos des Corvées de Citeau 2012

Fargen er vakker gulgrønn. Duften fyller nesen med litt fat, sitrus og grønne epler. Smaken lever vakkert med duften med sine epler og sitrus. Men, det finnes også en god fedme, en virkelig godt balansert syre med en lang god ettersmak. Dette er et virkelig godt kjøp. Og når du først er på polet, ta med to og la den ene ligge noen år. Dette er en vin som vil utvikle seg mer i årene som kommer.

Chablis Prémier 1.er Cru Côte de Jouan 2012, Château du Val de Mercy

Vinen har en fin, lys strågul farge. Duft av barndommens grønne epler og hint av blomster. Smaken har en fin og fyldig start. Noe av duftens grønne epler anes sammen med en god syre. Mot slutten en liten bitterhet som oppleves spennende. Importøren foreslår Bress kylling, og det er så absolutt ikke et dårlig forslag, selv om jeg nok velger meg en kylling fra Stange. Dette er en vin som er verdt pengene. Hvor finner man en så bra Chablis til 185,- kroner?

Berg Schlossberg Auslese Goldkapsel 2010

2010 årgangen er den beste årgangen for Riesling i moderne tid. Om det har vært en bedre årgang noensinne, vites ikke, men det må ha vært veldig lenge siden i såfall. Georg Breuers auslese er et klassisk eksempel på hvordan man kan få ut maksimalt av et potensiale- Når man åpner flaske, heller noen dråper i glasset fylles rommet av en duft av fersken, honning og sitrusfrukter. Når man får samlet seg av denne fantastiske duftopplevelse og smaker på vinen så opplever man en konsentrasjon av smak og renhet av syre og sødme. Og smaken bevares i munnen lenge, lenge. Dette er den absolutt beste auslesen jeg noen sinne har smakt. Den kan nytes nå eller spares til tippoldebarnas bryllup. Om man fortsatt gifter seg om så mange år.

matgaver som firmagaverSkrivet av Vidar Pedersen

Mann i femtiårene. Har arbeidet som journalist i diverse media og mange år som vinimportør. Så, min store lidenskap er vin, øl og god mat.

 

 

gavekurv, spekepølse, spiselige gaver, matgaver til jul, matkurv gave, matgaver til ansatte, matgaver nettbutikk, sjokoladekurv, matgaver, gaver til ansatte, matkurv, gavekurven, matkurv til jul, skatt på gaver, julegavetips, gaver i arbeidsforhold, skattefrie gaver til ansatte, skatteregler gaver, sommergave til ansatte, gaver i ansettelsesforhold, firmagaver regler, mat julegave, gave til 50 årig mann, mat som julegave, gave 50 år mann, forslag til gaver, firmagaver til ansatte, matgaver som firmagaver, matkurv til jul, mat som julegave, firmagaver påskeegg, sjokolade gave, gaveesker jul, gaver levert på døren, gave på døren, matkurv til jul, bestille julegaver på nett, julegavetips ansatte, mat julegave, gaver til menn, tips til gaver, spekemat på nett, skattefrie gaver til ansatte, gaveesker oslo, bestille julegaver på nett, julegavetips ansatte, Matgaver, fruktkurv gave, gavekurv frukt, gavekurv på nett, fruktkurv gave oslo,fruktkurv godt levert, mat gaver, Firmajulegave, Firmagaver, Matgaver, Firmagaver, firmagaver mat, julegave ansatte mat, matgaver til jul, julegaver til ansatte, julegave matkurv, julegavetips til ansatte, forslag til julegaver ansatte, julegave firma, julegaver ansatte mat, spiselige julegaver, matgave, spisbare julegaver, god spiselige julegaver, julegave matkurv, matgaver til jul, firmagaver til ansatte, firmagaver fruktkurv, profileren, firmagaver, firmagaver med logo, julegaver ansatte, firmagaver til ansatte, firmagaver jul, jubileumsgave, firmagaver mat, firmagaver regler, spiselige firmagaver, spiselige julegaver, julegaver firma, matgaver til jul, julegaver mat, julegavekurv, firmagaver mat, matgaver til ansatte, julegaver firmagaver, julegave ansatte mat, julegave fra jobben, firmagaver julegaver, firmagaver til jul, forslag til gave til ansatte, julegaver til ansatte mat , julegaver mat, julegaver firma, firmagaver julegaver, firmagaver mat, matgaver til ansatte, julegaver firmagaver, julegave ansatte mat, forslag til gave til ansatte, julegaver til ansatte, julegavetips til ansatte, julegaver firmagaver, firmagaver julegaver, firmagaver til jul, blomsterlevering, Gaver til ansatte, firmagaver til ansatte, firmagave til ansatte, firmagaver julegaver, firma sommergaver, Firma sommergaver, sommergaver ansatte, påskeegg bedrift, påskeegg ansatte, firmagaver påskeegg, bedrifts julegaver, bedrifts gaver, bedriftsgaver, matgaver nettbutikk, sommergaver til ansatte, sommergaver Matgaver, Sommergaver til bedrifter, sommergaver til bedrifter, sommergave ansatte, sommergave til venninne, sommergave til kollegaer, sommergaver til kollegaer, tips til sommergave, tips til sommergaver, sommergave til lærer, sommergave til kjærester, sommergave til ansatte i barnehagen, sommergave til barnehageansatte, sommergave, blomster levering, send blomster, blomster online, bestil blomster, blomsterlevering, blomster til begravelse, sig det med blomster, blomster på nettet, blomster bestilling, bestil blomster på nettet, blomster til døren, blomster til levering, blomster hilsen, blomster på nettet, bestil blomster på nettet, send blomster billigt, send en blomst, blomster begravelse oslo, sende blomster anonymt, gave levering samme dag, blomster send, bestilling av blomster, sende blomster oslo, bestille blomster på nett, blomster på nett, send blomster, blomster på døren, bestille blomster, blomsterhilsen, personlige gaver, gavekort, profileringsartikle, gaver ansatte, gave til bryllup, profilartikler, gave til mor, firmaprofilering, gave til kjæresten, gave til søster, julegaver, gaver til kunder, gave til far, julegave, bryllupsgave, gaver, firmagave, firmagaver, blomster hilsen,

 

Bestille mat på nett, matlevering i oslo, dagligvarer levert jobb, matbutikk på nett, handle mat på nett, handle dagligvarer online, lunsh på jobben, dagligvarer på nett, mat på døra, bestille matvarer på nett, mat på nett, dagligvarer på nett, lunsjlevering i oslo, matbutikk på nett, matlevering i oslo, lunch på jobben, fruktkurv på døra, handle gadlig, handle mat på nett, handle dagligvarer online,lunsj levert på jobben, matvarer på nett, fruktkurv oslo, daligvarer på nett, mat på døra, bestille matvarer på nett, mat på nett, mat på nett, mat på døra kjøpe mat på nett, kjøpe matvarer på nett, mat på nett, dalgligvarer på nett, lunsjlevering i oslo, matvarer på nett, mat levert på jobben, mat på jobben, mat til kantine, fruktkurv på jobben, frukt på jobben, fruktkurv, bestille mat på nett, matlevering i oslo, Dagligvarer levert hjem, matbutikk på nett, matlevering i oslo, lunch på jobben, fruktkurv på døra, handle mat på nett, handle dagligvarer online, lunch på jobben, lunsj levert på jobben, matvarer på nett, fruktkurv oslo, mat på døra, kjøpe mat på nett, kjøpe matvarer på nett, matvarer på nett, mat levert på jobben, fruktkurv på jobben, frukt på jobben, dagligvarer på nett, mat på døra, bestille matvarer på nett, mat på nett, dagligvarer på nett, lunsjlevering i oslo, mat til kantine, fruktkurv, gratis levering matvarer, gratis levering mat på nett, gratis levering dagligvarer på nett, gratis levering lunsjlevering, gratis levering, blomsterhilsen med konfekt, Matkasser, julematen levert på døra, julekasse, julematkasse,

 

påskeegg firmagaver, påskeegg ansatte, påskeegg, påskeegg gaver, Påskegave til ansatte, påskeegg, påskeegg til han, påskeegg med godteri, kjøpe påskeegg, påskeegg til kjæresten, fylte påskeegg, tips til påskeegg, påskeegg tips, sunne påskeegg, påskeegg nettbutikk, påskeegg når, påskeegg kjæreste, påske egg, egg påske, firma gaver, firmagaver, firmajulegaver, firmagaver med logo, firmagave, påskekylling, gaver til kunder, personalegaver, firmajulegaver skat, gavepakker, firmagaver til kunder, påskegodt, medarbejdergaver, påskeegget, påskehare, frukt på jobb, frukt levering,frukt på jobben, fruktkurv bedrift, julegave, julegaver firma, billige julegaver, personale julegaver, årets julegave, julegaver skat, sjove julegaver, julegaver, medarbejder julegaver, årets julegaver, julegave far, gavekort julegave,

 

julegave mor, gratis julegaver, julegave ide, bedste julegaver, julegaver online, julegaver personale,

 

julegave medarbejdere, julegaver på nettet, personlige julegaver, billig julegaver, køb julegaver online,den bedste julegave, julegave gavekort, julegaver mænd, fede julegaver, julegaver børn, God bedring Blomst Levering, God bedring,

 

personlig julegave, den perfekte julegave, julegave inspiration, populære julegaver, romantisk julegave, top 10 julegaver, køb julegaver på nettet, julegave hende, julegave kæreste, julegave forslag, anderledes julegaver, køb julegaver, julegave kvinde, nemme julegaver, inspiration julegaver, firmajulegaver, firmagaver, julegaveideer, gaveideer til ham, arveforskud, firmajulegaver vælg selv, firmajulegaver regler, påskeegg, påskeegg freia, freia påskeegg, male påskeegg, store påskeegg, lage påskeegg, dekorere påskeegg, stort påskeegg, pynte påskeegg, male påskeegg tips, påskeegg med godteri, kjøpe påskeegg, freia påskeegg oppskrift, maling av påskeegg, hvordan lage påskeegg, små påskeegg, fylte påskeegg, påskeegg bilder, sunt påskeegg, påskeegg tips, male påskeegg barn, hvorfor har vi påskeegg, tegne påskeegg, påskeegg tradisjon, hvilken dag får man påskeegg, påskeegg vin, når får man påskeegg, russiske påskeegg, påskeegg nettbutikk, vinn påskeegg, når gir man påskeegg, når skal man få påskeegg, påskeegg når, påskeegg kjæreste, anton berg påskeegg, gaver, skat gaver, gaver skat, skatteregler gaver, erettigede gaver, fradrag gaver, fradrag for gaver

 

,beskatning gaver, afgiftsfri gave, 10 års jubilæum gave, gave til 25 års jubilæum, gave til jubilæum, gave beskatning, påskeegg til ansatte, påskeegg til han, påskeegg til kjæresten, tips til påskeegg, tips til påskeegg til kjæresten, julegaver

  

er ferdig pakket. Vi bringer din hilsen dit du vil, når du vil. Ta kontakt