Når jeg søker etter ordet CATERING på Google, så kommer opp så mange forskjellige treff. Jeg finner over 64 millioner treff på mitt søk. Det er litt forvirrende!  Det finnes så mange varianter av det og her kommer noen eksempler på hvilket ord søker folk etter: Catering selskap Oslo, selskapscatering, catering selskap, mat catering Oslo, mat selskap Oslo, cateringselskaper Oslo. Ordet selskapscatering blir også brukt på forskjellige sider som selskapsmat. Det virker som om de to ordene brukes overfor hverandre.

 catering oslo

Definisjonen av catering fant jeg på WIKIPEDIA: « av cater «kjøpe, sørge for (mat)») er en avdeling for proviantforsyning eller et firma som leverer ferdiglaget mat til reiser eller selskaper. Det finnes to hovedtyper av catering:1. Mobil catering 2. Selskapscatering.» Jeg vil konsentrere meg mest om den sist nevnte, nemlig Selskapscatering. Videre in wikipedia blir selskapscatering forklart på denne måten: «Selskapscatering, der maten som fremstilles i cateringforetakets lokaler transporteres for å konsumeres i et selskap.»

Det finnes mange av de store cateringselskaper i Oslo som Matspecialen, Abracadabramat og elvebredencatering osv. Mange av de store cateringselskaper tilbyr deg tjenester fra A til Å. De er store og har mange års erfaring i sin bransje. De arrangerer bryllup og bursdager og den du måtte finne på av fester og begivenheter.  Men hva med om du er ute etter et lite cateringselskap som kan levere til ditt firma på hverdagen? Kanskje en mer hjemmelaget preget mat.

Tenk på denne scenariet: Firmaet deres planlegger et arrangement og det kommer over 50 gjester pluss deres egne ansatte blir dere mer eller mindre 70 mennesker som skal være på arrangementet og må spise, drikke og ha det koselig. Du er blitt utnevnt til å finne et passe firma med catering i Oslo området som kan levere mat og drikke. En mat catering i Oslo som ikke har så høy priser og lager deilig mat basert på fersk råvarer.  Ja, hva gjøre du? Søke på nettet og Google litt for å finne den beste? Eller søke råd fra andre nettbrukere på «Forumer»? Ja, det går an det og. Det er mange som vil gjerne spørre «nettsamfunnet» om råd og tips om en god catering selskap i Oslo med god rykte. Ulempen med denne metoden er at for det første det tar tid.  Og for det andre kan man ikke alltid stole hundre prosent på andre innlegg som kommer! Til syvende og sist det er din rykte som står på spill.

Neste trinn etter utvelgelse av mat selskapet er å være tidlig ute. Det vil si å ha en dialog på hvor mange dine gjester er og hva forventer du av matvarer som skal serveres. Hva er budsjettet ditt og når skal maten være klar hos dere.  Skal cateringen leveres hver uke? Hver måned? Eller hver gang etter behov? Eller er det bare den eneste gangen du trenger catering? Det lønner seg å ha svaret på disse spørsmålene forhånd. Det hjelper deg å gå gjennom bestilling prosessen så fort som mulig og forberedelsen av mat produksjon kan settet i gang umiddelbart.

Til siste del skulle jeg si at jeg vet om en liten catering selskap i Oslo som har prøvd å ta vare på alle overnevnte punkter. Nemlig å basere matproduksjonen på ferske råvarer og ikke minst lage det meste av maten på samme dag! Fordi å ha ny stekte brød gjør bagettene så knasende som overhodet er mulig.

Vår herlige meny ligger her

De har mange faste gode kunder som kjøper sine snitter og bagetter hver uke til sine ukentlige møter til lunsj. Jeg håper at de også blir fristet til å prøve dette og bli hekta på det.

De er ganske service rettede mennesker og prøver å imøtekomme deres behov. De kan være behjelpelig for å finne alternativer eller å komme med forslag. Velbekomme!

Emil Shamloo